Trends kinderkamer

Trends in kinderkamers

25 juni 2013

Wat zijn de trends voor kinderkamers 2013?

Het inrichten van een kinderkamer of babykamer is in principe zo persoonlijk dat er geen kamertje hetzelfde is. Maar er zijn wel een aantal trends gaande die we in verschillende blogs zullen laten zien.

Een trend zijn bijvoorbeeld de pom-poms, de vlaggenlijn en slingers in alle vormen en maten. Ze fleuren de kinderkamer op een speelse manier op terwijl je de basis ‘sophisticated’ kunt houden. Ze zijn te koop, je kunt ze zelf maken, het maakt eigenlijk niet uit. Het gaat om jouw persoonlijke smaak.

Een andere trend is accenten leggen met fluor kleuren. Overdrijf het niet, leg een zachte basis zoals het kleurenpalet laat zien en combineer dit met bijvoorbeeld fluor roze.

Trend nummer drie is zonder twijfel vintage. Of het nu echt vintage is of nieuw met een vintage look, dat maakt niet zo veel uit wat ons betreft. Maar overduidelijk zit er een nostalgisch tintje aan de kinderkamer anno 2013. Ook hier telt jouw persoonlijke voorkeur, houd je het bij vintage accessoires of worden de meubeltjes ook vintage?
Studio POPPY heeft mooie behangfiguren van vintage behang dat prachtig matcht met deze vintage kinderkamers.

Wolkjes! Wederom in alle soorten en maten. Op het behang, de kussentjes, de mobiel boven het ledikantje. Vooral op Etsy zie je veel leuke zelfgemaakte varianten.

De laatste trend in deze blog zijn de posters die met een mooie contrasterende tape aan de muur bevestigd wordt. Zoek eens op washitape of masking tape voor de mooiste kleuren en prints.

Trend16 1 – Retro lampje konijn van Lapin & Me (Klevering.nl)
2 – Gepinned van Etsy.com
3 – Lichtslinger van La case cousin Paul (kleinezebra.com)
4 – Prent van Danika Puts (society6.com)
6 – Prent The Performers van Familie Summerbelle (Klevering.nl)
7 – Prent van Danika Puts (society6.com)
8 – Marina R Dolls (Flickr.com)
9 – Trekpoesje retro van Kitsch Kitchen (verwende-apen.nl)Handtekening5

 

Facebook Twitter Pinterest

Tags: , , , , , , , , , , , ,

1 reactie

  1. […] kinderkamers. Het vintage behang valt absoluut onder de trends 2013 voor kinderkamers, lees deze blog dan ook eens voor […]

Laat een reactie achter


vijf − 3 =