Kinderfotografie

Retro behang als achtergrond op de foto

23 oktober 2013

Ik was op internet aan het oriënteren op een leuke kinderfotograaf om mijn dochtertjes eens mooi op de gevoelige plaat te laten zetten. Gewoon, voor boven de bank ofzo. Ik kan namelijk zo gelukkig worden van een mooie foto, en zeg nou zelf, helemáál van je dotjes toch?

Enfin, tijdens het oriënteren zakte de moed mij in de schoenen. Te kitsch, teveel supermarkt shoot, te saai, te… Maar toen viel mijn oog op Zoetesnoetjes.nl. Ik ben namelijk gek (logisch) op behangetjes en dat gebruiken ze heel slim als vrolijk achtergrondje. Een retro behangetje? Dan wordt de shoot aangekleed met mooi vintage speelgoed waar de dotjes mee kunnen spelen. Een rood wit gestipt jurkje aan? Daar wordt handig op ingespeeld met een rood wit geruit achtergrondje. De foto’s knallen van de muur en daar houdt Studio POPPY nu eenmaal van. Het hoeft natuurlijk niet zo bont als je daar niet van houdt.

Tijd om de fotografe Carolien van Zoetesnoetjes eens een paar vragen te stellen.

Hoe ben je op het idee gekomen om kinderfotografie te gaan doen?

* Fotograferen doe ik al van kinds af aan. Ook op school vond ik fotografie een van de leukste vakken. Toen dochter Sarah werd geboren werd zij meteen mijn muze, honderden foto’s zijn gemaakt. Al snel volgden de kindjes van familie en vrienden en zo ging het steeds verder.

Hoe vind je het om met kinderen te werken?

* Met kinderen werken betekent iedere keer weer een nieuwe uitdaging en is soms best lastig. Ze zijn natuurlijk allemaal verschillend van karakter en ieder kind heeft zijn of haar eigen gebruiksaanwijzing. De een moet echt nog even ontdooien als hij binnenkomt en de ander kan je maar beter meteen op de foto zetten voordat de lachjes op zijn. Maar dat is ook meteen weer het leuke ervan, ze zijn spontaan en echt.

Heb je wel eens een grappige gebeurtenis meegemaakt?

* Ik had een covershoot voor een meidenblad in de studio, toen we klaar waren viel van één van de meisjes haar voortand eruit! Ze was aan het wisselen. Gelukkig hadden we de foto’s al. Heel soms zetten kindjes hun eerste wankele stapjes of kruipen ineens door de studio wat ze thuis nog niet deden, heel leuk om te zien.

Bijzondere projecten gehad of misschien in aantocht?

 * Op 29 en 30 november 2013 sta ik op de Kerst Weekendmarket in Meppel aan de Industrieweg 5 bij ‘Van onze tafel’. Je kunt dan je kindje(s) in kerstsfeer op de foto laten zetten! Ik maak daar een mooie kaart van die als kerstwens verstuurd kan worden.

Houd je je ook met andere dingen bezig behalve kinderfotografie?

* Naast kinderfotografie fotografeer ik eigenlijk alles wat ik  interessant vind. Tekenen en schilderen doe ik graag en ik rijd paard!

Kinderfotografie

Kinderfotografie

Kinderfotografie

 

Handtekening5

Facebook Twitter Pinterest

Tags: , ,

Laat een reactie achter


4 × = zestien