Paint by numbers – muurschildering

13 juni 2013

…. Ik zou willen dat ik het zelf had bedacht, maar niets is minder waar… Ik kwam deze muurschildering tegen op Pinterest en was behoorlijk verkocht! Klein tikkie nostalgie komt er bij kijken want ik ben hier vroeger ook verzot op geweest. Ik heb heel wat Ravensburger pakketten versleten.

Mar kijk eens wat een prachtig eindresultaat! En helemaal van nu met zijn vintage touch….! Heerlijk te combineren met allerlei accessoires in vintage look, met een koekoeksklokje, paddestoellampje van Heico, geweldig.

Maar hoe pak je dit aan?

Nu is mij verteld dat iedereen kan schilderen met het ‘paint by numbers’ principe. Maar doorgaans doe je dat op maximaal A3 formaat en niet op een muur van 3m x 1,5 m.

Oké, moeilijk is het niet. Maar wel een flinke klus waar je heel wat avondjes mee zoet bent.

Stap 1: kies een mooie ‘paint by numbers’ print en bepaal de kleuren die je wil gaan gebruiken. Het beste is om hiervoor acryl verf te gebruiken, je kunt er na de tijd nog met een natte doek overheen zonder dat er iets met de print gebeurt.

Stap 2: gebruik een beamer of projector om de afbeelding op de muur te projecteren.

Stap 3: trek de lijnen over met een potlood. Vergeet niet de nummers over te nemen!

Stap 4: ga nummer voor nummer aan het werk. Begin met de grootste vlakken en werk zo naar ‘boven’.

Klaar! 

Wil je graag dat Studio POPPY dit voor jou doet? In regio Amsterdam is dit mogelijk. Neem contact op met nicoline@studiopoppy.nl

Makkelijker resultaat? Kijk eens naar de serie herten van behang van Studio POPPY.

Paint by numbers

Facebook Twitter Pinterest

Tags: , , , , , , , , , ,

Laat een reactie achter


acht − = 5