Inspiratie kinderkamer

Inspiratie kinderkamer: Shabby Chic

24 september 2013

Zonder twijfel, dit is een kinderkamer voor een meisje. Er kan geen broertje in doorgroeien, deze is voor haar, jouw prinsesje. Prinsesjes kom je alleen niet tegen in deze kinderkamer, dit is een mix van vintage, kleur en patronen. Veel bloemen dus, groot of klein, het maakt niet uit. Vintage spulletjes mogen niet ontbreken, pastel gecombineerd met felle kleuren,  verschillende patronen uitbundig met elkaar gecombineerd.

Inspiratie Kinderkamer
Dit kamertje laat zich het beste omschrijven als een romantische meisjeskamer met brocante of vintage spulletjes. Dit heet ook wel Shabby Chic of Cottage Style.

Definitie Shabby Chic
Een mode ontwerpster Rachel Ashwell kwam eind jaren ’80 voor het eerst met de term Shabby Chic. Je verwacht de stijl in een mooie cottage waar veel verschillende kleuren wit voorkomen. Je ziet er veel gebloemde kussens, quilts, gordijnen en behang. Er staat een grote servieskast met vintage glaswerk en de meubels hebben sporen van het verleden nagelaten. Je ziet er veel pasteltinten die heel goed te combineren zijn met de fellere kleuren van een vintage schilderij of muurdecoratie.

 

Kinderkamer meisje

Shabby Chic

Inspiratie kinderkamer

Jurkje Mango

Babykamer inspiratie

Muurdecoratie babykamer

Behangfiguur kinderkamer

Mango Kids

Kinderkamer idee

Kinderkamer inspiratie

Inspirate babykamer

Laat je inspireren en creëer jouw eigen shabby chic meisjes kinderkamer. De meeste tijd zul je kwijt zijn met het vinden van mooie spulletjes, je ziet ze vaak niet kant en klaar in de winkel liggen. Maar wát je vindt, zal bijna per definitie mooi bij elkaar staan. Want wat mij betreft kun je binnen deze stijl alles met elkaar combineren. Dat is dan weer wel makkelijk.

Het behangfiguur met de uitbundige bloemen passen uitstekend in deze stijl en is wel in de winkel te koop: klik hier.

Handtekening5

 

 

Facebook Twitter Pinterest

Tags: , , , , , , , , ,

Laat een reactie achter


+ een = 9