Het kledingkastje van Studio POPPY

8 april 2013

Paper doll Holly Hobbie

The Paper Doll

Dit is nog eens nostalgie! De papieren aankleedpop van Holly Hobbie. Uren was ik er zoet mee met de papieren pop met kleertjes die op den duur uit elkaar vielen van ellende. Zó veel is er mee gespeeld. Maar met een plakbandje was het zo weer gemaakt en kon je weer eindeloos combineren.

Voor de geschiedenis van de aankleedpop ontdekte ik na kort speuren de site opdag.com. een heuse site over Paper Dolls.

In Londen 1810 is de eerste paper doll gefrabriceerd, Little Fanny van S&J Fuller. (Als je alleen op Litlle Fanny zoekt in Google kom je hele andere dingen tegen, maar dat terzijde.) In die tijd waren ze zeer schaars een flink geprijsd, alleen de rijkere kinderen konden er mee spelen.

De poppen werden vaak afgebeeld in verschillende tijdschriften om de verkoop te stimuleren. Ze werden afgebeeld in alerlei vormen, maten en kwamen uit verschillende culturen. De poppen werden rond 1950 voor het eerst volgens het ideaalbeeld afgebeeld: lang en slank. Zo speelde de dochter van Ruth Handler met één van deze aankleedpoppen. Ruth kwam op het idee om een dergelijke pop in 3D te gaan maken: de Barbiepop. Zij was één van de oprichters van Mattel.

Studio POPPY heeft zich ook laten inspireren door deze aankleedpoppen. Hoe leuk is het om een paar kledinghangertjes met een jurkje of tuinbroekje tegen de muur boven de commode hebben als wanddecoratie? Met een paar babysokjes erbij is het hele plaatje af. Zoveel behangetjes, dus zoveel keuze! Kies voor de retro behangpatronen of juist voor de schattige verfijnde prints.

Er is een reeks kledingsetjes voor een jongen en voor een meisje. En wanneer je niet weet wat het moet worden voor de babykamer, dan maak je er samen met Studio POPPY een combinatie van.

Handtekening5

Paper doll 3

 

Facebook Twitter Pinterest

Tags: , , , , , , , , , , ,

Laat een reactie achter


6 + negen =