DIY verjaardag

Feestelijke soesjestoren

17 oktober 2013

Vind je taarten bakken een hele klus? En dan nog feestelijk (en toonbaar!) maken is een vak apart. Dan heb ik een hele eenvoudige oplossing voor je: de feestelijke soesjestoren! Weer eens wat anders en super makkelijk te realiseren.

Wat heb je nodig:
– 40 slagroomsoesjes. De helft daarvan gehuld in chocolade.
– Reep melkchocolade 200 gram
– 250-400 gram aardbeien
– fondant (Hema, AH)
– uitsteekvormpjes (Hema, AH)
– Een stukje karton om een torentje van te maken.

Stap 1.
Maak een torentje van het karton en zet deze midden op het bord. Stapel de soesjes er om heen. Je kunt de soesjes zelf maken maar ook kant en klaar kopen. Je kunt dan bijvoorbeeld 20 stuks zonder chocolade nemen en 20 stuks mèt chocolade.

Stap 2.
Zet een pan met water op het vuur en laat dit koken. Zet een bakje op de pan en laat de chocolade au bain marie smelten.

Stap 3.
Snijd aardbeien in partjes en leg dat willekeurig tussen en op de soesjes.

Stap 4.
Rol de fondant uit en maak er figuurtjes van met behulp van de uitsteekvormpjes.

Stap 5.
Giet de gesmolten chocolade langzaam over de soesjestoren.

Stap 6.
Plak de fondantvormpjes tegen de nog gesmolten chocolade, dan blijven deze goed zitten.

Laat de gasten maar komen!

Idee verjaardagstaart

Soesjes verjaardag idee

Slagroom soesjes verjaardag

VerjaardagstaartHandtekening

Facebook Twitter Pinterest

Tags:, ,

Laat een reactie achter


+ 8 = negen