Vintage behang

Creatief met retro behang #1

23 april 2013

Heb je mooi retro behang liggen maar is onvoldoende om daar een muur mee te behangen? Gooi het niet weg! Er zijn namelijk 1001 manieren om dit mooie behang nog te gebruiken. Soms heb je aan 50 cm voldoende, soms heb je wel een paar meter nodig. Maar allemaal met hetzelfde verbluffende effect.

Wat dacht je van een ledikantje in de babykamer? Deze kun je helemaal meenemen in de retro stijl door het hoofdeinde te bekleden met fleurig retro behang. Meet het stuk op dat je wil bekleden. Bij voorkeur maximaal 50 cm breed omdat je anders met meerdere banen naast elkaar moet werken. (Ook geen probleem overigens). Snijd het juiste formaat af en schuur het stukje ledikant licht op met fijn schuurpapier. Maak behanglijm aan voor normaal behang. Je hebt er niet veel van nodig. Smeer het behang goed in en laat het 10 minuten inweken. Smeer het nogmaals in en plak het op het bedje. Goed laten drogen en klaar! (Let goed op de randjes zodat jouw kindje het niet kan lostrekken)

Een oplossing voor de kleinere stukjes retro behang zijn de ordners. Bekleed de rug hiervan met verschillende stukken en zet ze naast elkaar in de woon of werkkamer. Doe dit met goede lijm waarmee je ook op plastic kan plakken. 

Blog behang1Het kledingkastje tover je binnen de kortste keren om in een heus kastje in retro stijl. Bekleed de deuren met behang. (binnenkant is ook mooi!) Heb je minder behang tot je beschikking? Neem dan accent van de kast zoals het voorbeeld laat zien.

Voor de commode geldt eigenlijk hetzelfde verhaal, maar kijk eens naar dit prachtige kastje. Het is ook mogelijk om de bloemen van het behangpatroon één voor één uit te knippen en op te plakken. Met behanglijm blijft dit uitstekend zitten. (Wel even licht opschuren)

Voor de muurdecoratie heb je zeker een halve rol behangpapier nodig. Bovendien zul je het gewenste silhouet moeten uitvergroten naar een aantal meters. Zie je dit niet zitten? Studio POPPY heeft een groot assortiment retro behangbeesten en retro behangbomen. Met één druk op de knop wordt het bij je thuis bezorgd en maakt jouw retro babykamer of retro kinderkamer helemaal af.

Handtekening5

Facebook Twitter Pinterest

Tags: , , , , , , ,

Laat een reactie achter


+ 4 = acht